tiistai 21. toukokuuta 2019

Arkea ja ikkunanpesuainevinkki


Teinin herästyskello alkoi tärisemään yläkerran lattialla klo 06.00. Mun mielestä hyvä yritys. Kello 10.00 kuitenkin vasta kävelee ovesta ulos koulua kohti. Mutta tästä tuli taas jällen kerran mieleen, että onneksi, tää tämmönen on kohta ohi. Kaikki maailman tsempit lapsille ja vanhemmille/huoltajille tähän viimeiseen kahteen kouluviikkoon! <3

Dplay. Mä en näe Wahlgrens världin viidettä tuotantokautta hankkimatta dplay plussaa, joka maksaa vajaa 5e/kk. Tuotantokautta on tehty kuusi jaksoa. Olkoot. 

Kesäkeli. Hankin sunnuntaina aivan mielettömän ihanassa auringossa pihatöiden lomassa itselleni aurinkoihottuman. Niin kuin joka kesä viimeiset 20 vuotta. Kutittaa niin maan pirusti! Kortisonivoide auttaa onneksi hiukan. Mutta mun pitäisi nyt sitten suojata iho vaatteilla ja varjolla ja olla olematta auringossa ja saamatta väriä ja yhyy. Aikaisempina kesinä tuo ei ole mennyt ohi koskaan, vaan kutiavat näppylät saapuvat aina uudelleen auringosta vaikka edelliset on parantuneet pois. Kohtalontovereita? Anyone? Onko tähän jokin taikakeino olemassa? Luin että kyypakkauksen kortisoni olisi tehokkaampaa kuin voide, en sitten tiedä. 

Liikunta. No nyt en sitten yhtäkkiä olekaan lenkkeillyt vaunujen kanssa kovinkaan reilusti, mutta hankin äitienpäiväaamuna salikortin netistä ja olen käynyt pumppaamassa rautaa kolmisen kertaa viikossa. Ihanaa lomaa vauva-arjesta karata noin vain tunniksi tai vähän reiluksikin omille teilleen. Näin eilen iltalehdessä kuvan mimmistä joka oli pumpannut itselleen ihan jäätävät reidet. Pitäsköhän itsekin tehdä pelkkiä jalkoja? 

Terveys. Varasin ajan optikolle. Siis apua! Huomasin jo muutama vuosi sitten, että jouduin viemään pienempiä etikettipränttejä kauemmas silmistäni, jotta näen zoomata. No nyt olen pitkin talvea ja kevättä tehnyt samaa vauvan kynsienleikkuun kanssa. Tuntuu että en näe lähelle, mutta ei niitä pieniä sormia kovin kauaskaan voi siirtää. Siksi siis optikolle. Tämä on sitä ikänäköä ja sukumme naiset on järjestäen melkein kaikki hankkineet "tiimarinlukulasit" siinä neljänkympin tietämillä. Mä meen silmäasemalle, koska, noh, bonuksia. 

Kotijutut. Pesin viime perjantaina ja lauantaina vauvantahtisesti rintamiestalon ikkunoita. En nyt jäänyt odottelemaan, että siitepölykausi on täysin ohi, koska sitähän kestää lähes koko kesän. Empiirisen tutkimukseni mukaan, paras tähän mennessä kohtaamani pesuaine ikkunoille on Miniriskin astianpesuaine. Tein sumutinpulloon sattumanvaraisen vesi-minirisk-seoksen ja toimi mainiosti. Apuna käytin ihan normi pesintä ja Kärcherin kuivauslastaa. Ei tarvinut rätillä pyyhkiä kuin nurkat ikkunoista, ei siis raidan raitaa jäänyt. Tein itseasiassa vastaavan huomion jo viimevuonna, kun käteni ei enää kestäneet fairya tiskauksessa ja hankittiin Miniriskiä tilalle, että kirkkaisiin juomalaseihin ei jäänyt lainkaan pisarajälkiä. Fairysta jäi, vaikka hyvin huuhtelinkin astiat. Meillä ei siis ole astianpesukonetta. 




Aurinkoista Tiistaita kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti