maanantai 28. tammikuuta 2019

Viikonlopun satoa.

Ei ollut sääennusteet väärässä, eikä näin ollen ollut vauvakelejä viikonloppuna. Pysyttiin kotona ja sisällä, se oli ihan fine, mutta ulkona oli silti ikkunan läpi katsottuna tosi kauniin näköistä. Taivas oli ihanan sininen ja lumiset ja kuuraiset auringon kylvyssä keikkuvat puunoksat vasten sinistä taivasta teki mielelle höpöniä. Ja harmitti kyllä ettemme voineet  siinä maisemassa olla. Liian kylmä. Taas! Unelmoin miten voitaisiin villapipot ja aurinkolasit päässä kävellä auringon paistaessa hankiin niin, että vesi valuu silmistä, oi se fiilis. 😍 Mutta ei. Ehkä helmikuussa elohopea on meille suosiollinen. Mutta koska pimeä tulee aina paitsi kesällä, niin nautiskeltiin iltaviihteestä päiväviihdettä enemmän. Keittiössä lämmitti leivinuuni ja olohuoneessa takkatuli.

Vähän erilainen ruutuaika. 

Lauantai-iltana leivoin pellillisen mokkapaloja. Niitä on syöty pitkin viikonloppua kahvin kanssa ja välillä ilman kahvia. Onneksi tämä ei ole itublogi, vaikka onhan idutkin hyviä. <-- ..pieni omantunnon kolkutus herkuttelusta, koska oikeasti minun ei pitäisi työntää suuhuni sokeria missään muodossa. Mutta oli hyvää herkkua ja mukava tehdä. Ohjeen löysin googlaamalla ja sormi osui tällä kertaa valion ohjeeseen. Toimi. Joskin olen huomannut, että aika monissa resepteissä ohje pitäisi kai tehdä puolitoistakertaisena. En tiedä onko ohjeet tehty 50cm leveiden uunien pelleille, koska usein tuntuu että meidän 60cm leveän uunin pelti ei tule ihan täyteen. Ei tullut nytkään. Kinuskikissalla on by the way ihan mielettömän paljon mielettömän ihania reseptejä, mutta minulle tulee epätoivoinen olo aina kun reseptissä lukee "vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi". Uuh. Niinpä. No vatkaappa. 🙊
Valion ohjeessa oli "vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi", se on paljon helpompi projekti, mutta sitten taas tämä versio antaa vähempi anteeksi, kun pitää sekoittaa jauhot ja neste vaahtoon. Mutta silti minä jaksan ihmetellä ja arvostaa entisaikojen talonemäntiä, että ne käsin vatkasivat voin ja sokerin vaahdoksi, kun minä en meinaa jaksaa parhaimmallakaan Kenwoodilla sitä tehdä. 


Ruokapuolen asioita. Perjantaina ostettiin tarjouspaistia cittarista ja lauantaina laitettiin tämä 1,8kg tarjous-kassler/sianniska pataan ja leivinuuniin. Ja niin me saimme aterialle nyhtöpossua. Tykkäsin. Siinä eineshyllyn n. 5 euron valmis nyhtäri jokseenkin menetti merkityksensä. Revityn lihan vierellä lautasella oli ihan perus Van Gogh-perunaa (mukavan jauhoisia) oivariininokareella ja pakasteesta keitettiin kruunukasviksia tuomaan väriä. Me ei kovin hifistellä ruoka-asioissa. Siis perjantainahan me söimme einesmaksalaatikkoa ja sinistä lenkkiä pannulla paistettuna 😄 En ottanut kuvia niistä, enkä kyllä revitystä possustakaan. 

Sunnuntaina ei tehty mitään, paitsi lämmitettiin taloa ja chillailtiin ja halailtiin toinen toisiamme. Iltapuhteina sain viikolla aloittamani tumput valmiiksi, mutta teen niistä myöhemmin oman juttunsa. Koska ne ansaitsevat sen. 

- amazing mom. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti