keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Alkuvuoden kuulumisia

Vähän huonosti jaksoin päivittää tänne raskauskuulumisia loppuvaiheessa. Sorry! Kysykää jos haluatte erityisesti vastausta johonkin.

Tyttö syntyi 40+2 lapsivesien menolla, supistukset alkoivat heti 5min välein ja synnytys katsottiin käynnistyneeksi kotona. Synnytyksen kesto oli 3h 20min ja kaikki meni ihan hyvin, paitsi että sattui hirveesti, kun ei ehtinyt kivunlievitykset oikein hommaan mukaan. 🙈 Ehdittiin olla sairaalassa melkein 2h ennen kuin tyttö syntyi. Tyttö on terve ja kasvaa hyvin tällä hetkellä. Minä olen palautunut koko urakasta hyvin. Mitään ompeleita ei tarvittu ja olen takaisin raskautta edeltävässä painossa. Löysää vatsanahkaa / taikinamaha on silti olemassa, ettei liian täydellistä olisi. Taikinamaha tosin tuli jo ensimmäisen lapsen kohdalla ja siitä on kohta 18 vuotta. 

Vauva-arki on luonnollisesti vauvan tahtista. Kaikki tapahtuu ”syötön jälkeen”, esim kaupassa käynti, minun syömiset, suihku ja ihan kaikki. Rintaruokintaa suoritin kuukauden, josta viimeiset kaksi viikkoa oli paljon rutinaa ja erään noin puoli päivää kestäneen ruokinnan jälkeen kokeilin antaa korviketta, jota vauva ottikin ahnaasti 120ml kerralla. Lopetin imetyksen siihen paikkaan! Tyttö on tyytyväisempi, samoin minä. 

Koska vauva syntyi talvella, opeteltiin heti ulkoilemaan, 10 min kerrallaan, pikkuhiljaa ulkoiluaikaa pidentäen. Tyttö tykkää vaunuilusta - niin kauan kuin vaunut liikkuvat. Odotan kevättä tosi kovasti, koska ulkoilemaan lähtö helpottuu pukeutumisen osalta ja ulkona on enempi kaikkea, jotta siellä viihtyy myös äiti. Nyt ei oikein ole kannatusta keittää kahvia termariin ja mennä satamaan tuijottelemaan veneitä. Varsinkaan kun ne on talviteloilla pressujen alla 😂  Ja yli 10 asteen pakkasilla ei saa ulkoilla ollenkaan, en kyllä tiedä minkä ikäisenä vauva sietää yli 10 asteen pakkasilman. Täytynee kysyä neuvolasta seuraavalla käynnillä. 

Ristiäiset on parin viikon kuluttua.  Ihan hirveetä. Nimen keksiminen oli suht helppoa. Enempi stressiä aiheuttaa itse tapahtuma, kun minä en tykkää minkäänlaisista juhlista. Vauvalla on ristiäisvaatteet, mutta minulla ei. En omista yhtäkään juhlakelpoista vaatetta, enkä halua omistaa. Onkohan miten väärin äidin olla kauhtuneessa hupparissa ja kuluneissa farkuissa lapsensa  ristiäisissä? 🙈 Kummiasiat aiheutti harmaita hiuksia myös. Kummeiksi on nyt pyydetty omat mummot. Minulla ei ole sisaruksia, eikä yhtään niin läheistä sukulaista tai muutakaan tuttua ketä pyytäisin, eikä miehellä ole sen paremmin nuo asiat. Kolmanneksi stressin aiheeksi en oikein allekirjoita uskon juttuja ja minusta ei ole pakottamaan ketään lukemaan mistään kirjasta mitään, saatika laulamaan, kun voisin jo noiden vuoksi jättää koko ristiäiset pitämättä. 😬 Kahvikakut käytiin tilaamassa konditoriasta, pikkumakeat tehdään itse - varmaan mokkapaloja tms.  Mummo lupasi tuoda pullakranssin. Eiköhän tuosta koitoksesta jotenkin selvitä. 

Jälkitarkastus on käytynä. Kysyivät ehkäisystä - ei ole. 🤭 En halua käyttää hormooneita, niin siinä se sitten onkin. Vaihtoehdot on kumi, selibaatti, piuhat poikki tai ”upporikasta tai rutiköyhää”.  

Tuskastelin jossain aiemmassa päivityksessä somea. Uuden vuoden kunniaksi aloitin sometauon, väitän kirkkain silmin, että olen onnellisempi ilman somea. Tavallaan tietysti tämä blogi on some myös, mutta säästyn silti paljolta. Enempi on nyt tullut luettua blogeja ja artikkeleita ja jopa ihan oikeata kirjaa. 😅Minua kiinnostaisi tosi paljon videoblogin tekeminen, mutta en oikein halua kuvata itseäni. Ollenkaan. 🤔 Se tuntuu kuitenkin trendi olevan, että vloggaajat kuvaavat omia kasvojaan. En tiedä, täytyy miettiä. 

Kiitos ja kuulemiin. 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti