torstai 30. elokuuta 2018

Fb, Ig - ei mua nappaa..

..jos kerron mullon hyvä päivä,
se halutaan tappaa.
Henkinen kirves seinälleni sinkoo, 
Ellinooraa lainaan,
älä lajitovereilles syyttä mulkku oo.



Media on tällä viikolla uutisoinut facebookin kannatuksen mahdollisesta laskusta - esim. (someasiantuntijan väite artikkeli hs.fi 28.8.2018) Tieto ei yllättänyt. Jokaisella on omat syynsä, minulla se ei ole yksityisyydensuoja-kohu, eikä ajankäyttö - vaan ihmisten negatiivinen suhtautuminen toisiinsa ja toistensa huono kohtelu.  Ihan siis aikuisten ihmisten kesken. Some on toisinaan kuin skitsofreeninen pelikenttä, jossa todellisuus on täysin pirstaloitunut.

Otsikoissa on myös ollut x-ajan  verran informaatiota lasten somekäyttäytymisestä toisiansa kohtaan, heillä ei tosin ole otsalohko vielä kehittynyt siihen pisteeseen, että ajattelu riittäisi juuri omaa napaa pidemmälle, aikuisilla on iso vastuu tässäkin, mutta kuka opettaa aikuisen, jos aikuisellakaan ei ole taitoja tähän? En nyt väitä ollenkaan, että itse olisin täydellinen, mutta nämä asiat laittavat pohtimaan hyviä vaihtoehtoja toimia, koska mielestäni kyseessä on ongelma. Hiukan nimittäin harmittaa, kun somet ovat ihan hyviä alustoja, silloin kuin niitä käytetään oikein ja voivat tuoda ihan hyvääkin mieltä.

Omista lapsistani yksi on saanut ukaasin, että jos viestintä kännykällä ei ole asiallista, niin kännykkä takavarikoidaan. Loput perheen matalat ovat osanneet käyttäytyä. Ja tämä ainut huomantuksensa saanut on tyttö. Muut matalat on poikia. Toivottavasti Ellinooran biisin lyriikat eivät ole enne,

ilkeet tytöt on ilkeit aina, 
20 ja 40 vuotiaina. Kusipää, tekee uuden kusipään
ja jos tää jatkuu pidempään,
meil ei oo tilaa hengittää.

Ei anneta kenenkään vaikuttaa, mutta joskus on hyvä vain vetäytyä. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti